Subvencije samo za velike proizvođače

Bez autora
Feb 09 2011

Na području opštine Trebinje će samo dvadesetak poljoprivrednika moći da ostvari pravo na regresirano vještačko đubrivo za proljetnu sjetvu, jer većina neće moći da ispuni uslov da određenim kulturama budu zasijane veće površine zemljišta. Pravo na regresirano vještačko đubrivo imaju svi registrovani poljoprivredni proizvođači koji su u proljetnoj sjetvi planirali da na površini većoj od jednog hekatar zasiju žito, kukuruz, industrijsko bilje i vinograde, odnosno pola hektara duvana ili ljekovitog bilja. Mali broj poljoprivrednika će moći da ispuni propisane uslove. Regresirana cijena vještačkog đubriva biće za 25 odsto niža od tržišne. Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Srpske, koje je obezbijedilo sredstva za ovu subvenciju, ranije je regresiralo i nabavku goriva, ali je ove godine to izostalo.

Subvencije samo za velike proizvođačeNa području opštine Trebinje će samo dvadesetak poljoprivrednika moći da ostvari pravo na regresirano vještačko đubrivo za proljetnu sjetvu, jer većina neće moći da ispuni uslov da određenim kulturama budu zasijane veće površine zemljišta.

"Pravo na regresirano vještačko đubrivo imaju svi registrovani poljoprivredni proizvođači koji su u proljetnoj sjetvi planirali da na površini većoj od jednog hekatar zasiju žito, kukuruz, industrijsko bilje i vinograde, odnosno pola hektara duvana ili ljekovitog bilja", pojasnio je viši stručni saradnik za poljoprivredu u opštinskom Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti Rade Drinjak.

On je ocijenio da će mali broj poljoprivrednika moći da ispuni propisane uslove.

Regresirana cijena vještačkog đubriva biće za 25 odsto niža od tržišne.

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Srpske, koje je obezbijedilo sredstva za ovu subvenciju, ranije je regresiralo i nabavku goriva, ali je ove godine to izostalo.

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Trebinje koji imaju pravo na regresirano vještačko đubrivo za proljetnu sjetvu moraće da do 16. februara konkurišu za ostvarivanje ovog prava popunjavanjem obrasca u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti opštine Trebinje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik